28 Μαΐ 2015

Εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας Βόλεϋ κοριτσιών του σχολείου μας


Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 η ομάδα Βόλεϋ των κοριτσιών του σχολείου μας αντιμετώπισε, σε φιλικό αγώνα, την αντίστοιχη ομάδα του 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου.
Τα κορίτσια μας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και νίκησαν με 3-0 σετ: 25-20, 25-17 και 25 -18.
Την ομάδα μας αποτελούσαν οι παρακάτω μαθήτριες:
1. Κουρσάρη Βικτώρια, ΣΤ  τάξη
2. Μαρινοπούλου Δεσποίνια, ΣΤ τάξη
3. Μιχοπούλου Κωνσταντίνα, ΣΤ τάξη
4. Πολυζώτη ελευθερία, ΣΤ τάξη
5. Γαλιατσάτου Ελένη, Ε τάξη
6. Ιωάννου Βασιλική, Ε τάξη
7. Ιωάννου Μαρία, Ε τάξη
8. Χαρατσάρη Ελένη, Ε τάξη
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες της ομάδας μας τόσο για τη νίκη, όσο και για την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και στο Γυμναστή τους κ. Γεωργακόπουλο Δημήτριο που είχε την ευθύνη της προετοιμασίας τους.
Δυστυχώς, το Πρωτάθλημα Βόλεϋ κοριτσιών των Δημοτικών Σχολείων του Περιστερίου αναβλήθηκε, λόγω μη συμμετοχής πολλών ομάδων, και έτσι οι μαθήτριές μας δεν θα έχουν την ευκαιρία να μας χαρίσουν και άλλες διακρίσεις.
Εμείς, ανεξάρτητα από αυτό, τις ευχαριστούμε γιατί εκπροσώπησαν το σχολείο μας με τον καλύτερο τρόπο.

Ώρες πραγματοποίησης εγγραφής μαθητών στην Α΄ τάξη

Αγαπητοί γονείς, 
σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2015–2016 θα γίνονται καθημερινά από Τρίτη 2 έως και Παρασκευή 19 Ιουνίου, τις εργάσιμες ημέρες, από 08:15 έως 09:30.
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του παιδιού σας τις συγκεκριμένες ώρες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο στο τηλ.: 2105759938, για εξεύρεση λύσης.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

27 Μαΐ 2015

Κλειστό το σχολείο τη Δευτέρα 1 και Πέμπτη 4 Ιουνίου

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα το σχολείο θα παραμείνει κλειστό:
α. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, και
β. Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.  και αντιπροσώπων για την 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης " Έλλη Αλεξίου".

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη

Ο Διευθυντής και η Διευθύντρια των 17ου και 41ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου κάνουν γνωστό ότι:
1. Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη ( Α΄) Τάξη του Σχολικού Έτους 2015–2016 θα γίνουν από Τρίτη 2 μέχρι και Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.
2. Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2009 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2009.
3. Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν από την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. 
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Μπορείτε να το εκτυπώσετε πατώντας εδώ.
δ. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.) 
ε. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.(Τηλ. 2105759938)

Ο Διευθυντής του                                Η Διευθύντρια του

17ου Δ.Σ. Περιστερίου                        41ου Δ.Σ. Περιστερίου

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ                 ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΣΧΟΥ

Επίσκεψη των μαθητών της Δ΄ τάξης στην Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA(Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) στον Πειραιά, και ξεναγήθηκαν σε αυτή από στελέχη της εξειδικευμένα στις περιβαλλοντικές επιστήμες. 
Η μεταφορά των μαθητών, προς και από την Έκθεση, πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο που διέθεσε δωρεάν η HELMEPA.

25 Μαΐ 2015

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ο Φεστιβάλ Παραμυθιού του Δήμου Περιστερίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Κόκκινη Κλωστή δεμένη…» από Δευτέρα 25 έως και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015. 
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση, που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές της πόλης να συμμετέχουν το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα και έτσι να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, που παρουσιάζονται στο χώρο του σχολείου.
Οι μαθητές μας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αφηγήσεις παραμυθιών από έμπειρους παραμυθάδες, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 
Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, ώρα 10:00, οι μαθητές της Α΄ τάξης
Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, ώρα 10:45, οι μαθητές της Β΄ τάξης
Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, ώρα 10:00, οι μαθητές της Γ΄ τάξης
Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, ώρα 10:45, οι μαθητές της Δ΄ τάξης

24 Μαΐ 2015

Ανακοίνωση για εισαγωγή μαθητών της ΣΤ τάξης στα Πειραματικά Σχολεία

Aγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Πρότυπα και τα Πειραματικά σχολεία της χώρας. 
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015.
 Στο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων για το σχολικό έτος 2015-2016 προσφέρονται 56 θέσεις μαθητών στην Α’ Γυμνασίου.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου στη διεύθυνση:
 (δείτε στις ενότητες Ανακοινώσεις ή Εισαγωγή Μαθητών στο ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων)
αλλά και στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) στη διεύθυνση:

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

22 Μαΐ 2015

Την πρώτη θέση κατέκτησε το σχολείο μας σε Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Την Πρώτη θέση και το κύπελλο κατέκτησαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας,  σε Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξήχθη την Παρασκευή 22-5-2015 στο Δημοτικό Γήπεδο του Αγίου Ιεροθέου, και στο οποίο εκτός του σχολείου μας συμμετείχαν το 25ο, το 32ο και το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. 
Τα αποτελέσματα των τριών αγώνων που έδωσαν οι μαθητές μας ήταν:
1ος αγώνας: 17ο - 25ο : 5-0
2ος αγώνας: 17ο - 32ο : 7-0
3ος αγώνας: 17ο - 41ο : 1-1
Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας αναδείχθηκε ο μαθητής Βασίλης Τσέας που σημείωσε συνολικά 5 γκολ.
Το σχολείο μας ισοβάθμησε με το 41ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά πήρε την Πρώτη θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων(13-1 έναντι 9-4).
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της ΣΤ'  τάξης, στους δασκάλους τους και το Γυμναστή τους κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, όχι μόνο για την κατάκτηση της Πρώτης θέσης, αλλά και για την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. 

21 Μαΐ 2015

Συμμετοχή του σχολείου μας σε Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου


Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, θα μεταβούν στο Δημοτικό Γήπεδο του Αγίου Ιεροθέου για να συμμετάσχουν σε Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, με το 25ο, το 32ο και το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. 
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, υπενθυμίζοντάς τους ταυτόχρονα, πως αυτό που έχει αξία είναι η συμμετοχή αλλά και η χαρά να εκπροσωπείς το σχολείο σου  και όχι η νίκη.

18 Μαΐ 2015

Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) με θέμα: "Γνωρίζω τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μου", στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Ο ΟΑΣΑ επιδιώκει, μέσω του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, να προσεγγίσει τους μαθητές ως πολίτες και μελλοντικούς χρήστες των αστικών μέσων μετακίνησης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αντιληφθούν τη σχέση της αστικής συγκοινωνίας με τη συνολική λειτουργία της πόλης, αλλά και να εκτιμήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό.
Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

14 Μαΐ 2015

Επίσκεψη όλων των μαθητών του σχολείου μας στις "Παιδικές Κατασκηνώσεις Ασημακόπουλου" , στις Αφίδνες Αττικής

Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν τις "Παιδικές Κατασκηνώσεις Ασημακόπουλου", στις Αφίδνες Αττικής, στο 31ο χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών–Λαμίας.
Σ΄ έναν  χώρο περιφραγμένο, φυλασσόμενο, ασφαλή, καθαρό, επίπεδο, γεμάτο πράσινο και  με ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο αποτελούμενο από γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 με ειδικό τεχνητό χλοοτάπητα, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τραπέζια πινγκ–πονγκ, όμορφη παιδική χαρά, όμορφους χώρους καθιστικών για ξεκούραση και τραπεζαρία, οι μαθητές μας πέρασαν  μια πολύ όμορφη μέρα γεμάτη διασκέδαση και ψυχαγωγία.
Κι αυτό φαινόταν ολοκάθαρα στα πρόσωπά τους καθώς επέστρεφαν στο σχολείο.

12 Μαΐ 2015

Επίσκεψη του Σχολικού Συμβούλου στο σχολείο μας

Σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου 2015 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Σχολικός Σύμβουλος της 32ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Στέλιος Κρασσάς
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου και της επιστημονικής/παιδαγωγικής καθοδήγησης. 
Ο κ. Σχολικός Σύμβουλος είχε συνεργασία με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με επικέντρωση στα  τρία τμήματα της  Α΄ τάξης.

10 Μαΐ 2015

Κυριακή 10 Μαΐου 2015- Γιορτή της Μητέρας


 

Online Game Rental
Online Game Rental