17 Οκτ 2024

Επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου για το διδακτικό έτος 2024-2025

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων "Μίκης Θεοδωράκης", παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης, που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζόμενου και του κλασματικού μέρους, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου για το διδακτικό έτος 2024-2025.
Για την επιλογή εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από την παρ. 5 του άρθρου 3 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109 τ. Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 41 του Ν.4633/2019.
Η διαδικασία επιλογής ανέδειξε, μετά και από τις απαραίτητες κληρώσεις, τους/τις παρακάτω μαθητές/τριες που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας για τις δύο περιόδους του διδακτικού έτους:
Α. 1η περίοδος: Για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου 2025. 
Τμήμα ΣΤ2
Σημαιοφόρος: Στρουσόπουλος Ιωάννης
Παραστάτες/τριες:
1ος: Σαμπάνης  Άγγελος
2η: Χιονίδου Φωτεινή
3η: Ρίμπα Μαρία
4η: Τσίρκα Ελένη
5η: Λαζαρίδη Μαρία
Υπεύθυνη κατάθεσης στεφάνου: Νούση Διονυσία

Β. 2η περίοδος: Από 1 Φεβρουαρίου 2025 έως λήξη διδακτικού έτους.
Τμήμα ΣΤ1
Σημαιοφόρος: Κουλουμπής Ισάδας-Ιωάννης
Παραστάτες/τριες:
1η: Δήμου Ευαγγελία-Ιωάννα
2ος: Καλλιγιάννης Φίλιππος
3η: Βλάχου Αικατερίνη-Ελπίδα
4η: Καραγιώργου Γεωργία-Ελένη
5η: Γαλάνη Παναγιώτα
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου: Κούκης Στυλιανός

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

4 Οκτ 2024

4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Σήμερα, 4 Οκτωβρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων είναι η ευαισθητοποίηση σε σχέση με τα ζητήματα και τα δικαιώματα των ζώων. 
Η συγκεκριμένη διεθνής ημέρα εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σε ένα συνέδριο στη Φλωρεντία για την ευαισθητοποίηση του κοινού και των ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, το περιεχόμενο του εορτασμού διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. 
Ο εορτασμός της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας μοιάζει πιο επίκαιρος και αναγκαίος από ποτέ μιας και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των περιστατικών κακοποίησης ζώων.
Το θέμα της παγκόσμιας ημέρας για φέτος: «Ο κόσμος, είναι επίσης το σπίτι τους», μας υπενθυμίζει το ατομικό και συλλογικό μας χρέος σε όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας.

2 Οκτ 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας στο Δημοτικό Γήπεδο των Αγίων Αναργύρων

Την Τετάρτη 2-10-2024,  στο πλαίσιο εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, όλοι/ες, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό Γήπεδο των Αγίων Αναργύρων.
Eξειδικευμένοι γυμναστές ψυχαγώγησαν τα παιδιά με αθλητικές, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, παραδοσιακά και παιδαγωγικά παιχνίδια για τρεις ολόκληρες ώρες. Το περιβάλλον ζεστό κι ευχάριστο και η φιλοξενία υπέροχη.
Η ευχαρίστηση στο πρόσωπο των παιδιών ήταν έκδηλη και η απόλαυση μεγάλη για το ότι πέρασαν ένα ολόκληρο πρωινό παρέα με τους συμμαθητές τους επιδιδόμενα σε πρωτότυπα παιχνίδια και αθλοπαιδιές.














1 Οκτ 2024

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού

Σήμερα Τρίτη 1  Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας, άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. 
Στο σχολείο μας εφαρμόζεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, για το οποίο πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις ασκήσεις έκτακτης ανάγκης ανά σχολικό έτος. 
Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας, όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου.

 

Online Game Rental
Online Game Rental