27 Οκτ 2015

Η γιορτή του σχολείου μας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές της Β΄τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Ζώγα Ελένης, Γεωγιάδη Βασίλη  και Κανελλοπούλου Ευαγγελίας καθώς και του μουσικού μας κ. Ανδρέα Μπικουβαράκη.
Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Κουντούρη Τηλέμαχο στο σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθητή του ΣΤ1, Αναστασάκη Δευκαλίων. Δίπλα του βρίσκονταν η σημαιοφόρος της 2ης περιόδου, μαθήτρια του ΣΤ2, Χαρατσάρη Ελένη και όλοι οι παραστάτες. Ο Διευθυντής του Σχολείου, αφού συνεχάρη ένα ένα τα παιδιά, παραδίδοντας τη σημαία, τόνισε ότι οι υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα έχουν αξία μόνο εφόσον συνοδεύονται και από υψηλό ήθος και ευγένεια. Γιατί έχουμε ανάγκη από πολίτες που θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Στη συνέχεια οι μαθητές της Β΄ τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, σκετς, τραγούδια, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων. 
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 
Μετά το τέλος της γιορτής ο σημαιοφόρος Αναστασάκης Δευκαλίων και οι παραστάτες της 1ης περιόδου του τμήματος ΣΤ1, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Σπαρτή Νικόλαου συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της Πόλης μας, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental