14 Νοε 2016

Σχετικά με τη συμπεριφορά των μαθητών/τριών

Αγαπητοί γονείς,
  • Το σχολείο θα πρέπει να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στη σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών/τριών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία, η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, κ.λπ.
  • Παρακινείστε τα παιδιά σας να σέβονται τη σχολική περιουσία και την ποιότητα του σχολικού χώρου. Τα παιδιά πρέπει, με τη βοήθεια τη δική σας και τη δική μας να καταλάβουν ότι οι αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας είναι περιουσία όλων μας. Η καταστροφή τους αποδυναμώνει τις εκπαιδευτικές δυνατότητες και εθίζει τον/την μαθητή/μαθήτρια στην αντίληψη της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας.
  • Προσπαθήστε να μην αντιδράτε «εν θερμώ», όταν τα παιδιά σάς μεταφέρουν πληροφορίες για προβλήματα που προέκυψαν με συμμαθητές/τριές τους. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα. Μην προσπαθείτε να λύσετε εσείς τις όποιες διαφορές προκύπτουν μεταξύ των παιδιών. Συνεργαστείτε με τον/την δάσκαλο/δασκάλα του παιδιού σας. Αυτός/αυτή έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να εξετάσει τη σημαντικότητα του «προβλήματος» και να πάρει τα κατάλληλα παιδαγωγικά μέτρα.
  • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε τον/την  δάσκαλο/δασκάλα της τάξης ή τον Διευθυντή -Υπ/ντή, οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα.
  • Ποτέ δεν δεχόμαστε τη σωματική βία ως μέσω επίλυσης των προβλημάτων μας. «Αν σε χτυπήσει, χτύπα τον κι εσύ». Είναι μια παραίνεση, που με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να κάνετε στα παιδιά σας. Πρέπει όλοι να μάθουμε τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν το διάλογο ως μέσο επίλυσης των διαφορών, όχι τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της (σωματική ή λεκτική).
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental