7 Μαρ 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες,
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, στο πλαίσιο των δράσεων της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία. 
Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει στο σχολείο κινητά τηλέφωνα (με ή χωρίς τα παρελκόμενά τους, μπαταρίες, φορτιστές κ.λπ.) που δε λειτουργούν ή που δεν τα χρειάζεται πλέον, έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.
Η παράδοση θα γίνεται στον/στην δάσκαλο/δασκάλα της τάξης και κατόπιν το σχολείο με δική του φροντίδα θα μεταφέρει όλα τα κινητά στο κέντρο συλλογής, που για το Δήμο Περιστερίου είναι το 39ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. 
Γνωρίζετε ότι: 
  •  Ανακυκλώνοντας μία μόλις συσκευή κινητής τηλεφωνίας, βοηθάτε να εξοικονομηθεί ενέργεια ίση με τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή για 44 ώρες ή ίση με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού για περίπου 18 ώρες; Την ίδια ώρα αποτρέπεται η ρύπανση 600.000 λίτρων νερού που αντιστοιχεί σε 4.000 πλύσεις ενός πλυντηρίου ρούχων και ταυτόχρονα παρεμποδίζεται η ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα με τοξικά χημικά στοιχεία, όπως το κάδμιο, ο υδράργυρος και το αρσενικό! 
  • Επιπλέον με την ανακύκλωση μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας, εξοικονομούμε για τον πλανήτη μας πολύτιμο ορυκτό πλούτο, όπως κασσίτερο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και χαλκό ενώ όλα τα μεταλλικά ή πλαστικά μέρη της επαναχρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων αντικειμένων, όπως μαγειρικά σκεύη, έπιπλα κήπου και εξαρτήματα αυτοκινήτων. Πέρα από τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που περιγράφονται παραπάνω, η ανακύκλωση ηλεκτρικών ειδών συμβάλλει και στην κοινωνική ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων. 
  • Αν όλα τα παραπάνω οφέλη προκύπτουν από την ανακύκλωση μίας μόνο συσκευής, φανταστείτε λοιπόν σε τι βαθμό μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος όταν στην κατοχή μας έχουμε μία, δύο ακόμα και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ο καθένας μας! (Πηγή: www.lifo.gr)
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental