6 Νοε 2018

Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Δ΄τάξης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο»



Ένα διαφορετικό μάθημα, ένα μάθημα ζωής, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, στην Βιβλιοθήκη στου Σχολείου μας, οι μαθητές της Δ΄ τάξης με τη συμμετοχή τους  στο εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους-Σ.Κ.Ε.Π. 
Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης και αφύπνισης, από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία, το παραπάνω Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιδιώκει να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.
Οι μαθητές της Δ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον κ. Κωνσταντίνο Σαμαρά που είναι κωφός από 7 μηνών. Μεγάλωσε σε περιβάλλον ακουόντων διαβάζοντας χείλη και μιλώντας μετά από συστηματική λογοθεραπεία. Είναι χρήστης κοχλιακού εμφυτεύματος από 15 ετών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά μετά τις πρώτες συναναστροφές του με άτομα με αναπηρία, ειδικότερα με κωφούς στα 20 του, συνειδητοποίησε ότι θέλει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Συνέχισε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, από όπου αποφοίτησε, και τώρα κάνει μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση. Πλέον είναι χρήστης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, κάτι που τον καθιστά δίγλωσσο κωφό.
Οι μαθητές μας μετά από αυτή τη βιωματική διαδικασία συνειδητοποίησαν ότι όσο εξοικειώνεσαι με κάτι τόσο καλύτερα το κατανοείς, ανοίγεις περισσότερους διαύλους επικοινωνίας, το αποδέχεσαι ουσιαστικότερα και τελικά γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental