3 Δεκ 2018

Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Δ΄, Ε, και ΣΤ΄ τάξης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση/ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές/τριες των τάξεων Δ1, Δ2, ΣΤ1 και ΣΤ2 συμμετείχαν στο εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, με τίτλο: «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας, Ευαισθητοποίηση και Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών στις Σχολικές Κοινότητες».
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και η προαγωγή της ψυχικής υγείας του μαθητικού πληθυσμού.
Οι ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις γίνονται με τη βοήθεια βιωματικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των οποίων δουλεύονται ενδεικτικά οι εξής-μεταξύ άλλων- ενότητες: 
· Καλλιέργεια και διατήρηση υγιών σχέσεων 
· Καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων 
· Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων 
· Ανάπτυξη θετικής αντίληψης 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο (2) συναντήσεις ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης 2ωρης διάρκειας με τους/τις μαθητές/τριες κάθε τάξης.
Ο συντονισμός των εργαστηρίων πραγματοποιείται από ομάδα δύο έως τριών επαγγελματιών ψυχικής υγείας με προϋπόθεση την παρουσία εκπαιδευτικού σε κάθε ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση.
Στο παραπάνω πρόγραμμα θα συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες και των τριών τμημάτων της Ε'  τάξης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.
Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας που συμπεριέλαβε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, το σχολείο μας στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental