9 Ιαν 2019

Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο


Ένα διαφορετικό μάθημα, ένα μάθημα ζωής, παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες της E΄ τάξης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.
Το σχολείο μας κατανοώντας τον ρόλο του στην καταπολέμηση των διακρίσεων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους-Σ.Κ.Ε.Π., προσπάθησε να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών/τριών προς τη διαφορετικότητα και να ενισχύσει την έννοια τής κοινωνικής αποδοχής και ισότητας. 
Καλεσμένος του σχολείου μας ήταν ο κ.  Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός. Στους/στις  μαθητές/τριες μεταξύ άλλων μίλησε  για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, το σκύλο οδηγό τυφλών, για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών, ενώ οι μαθητές/τριες μπορούσαν να αγγίξουν την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, να ρωτήσουν ελεύθερα ότι τους φαίνεται “περίεργο” ή “διαφορετικό”, να μάθουν τεχνικές συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό κ.α.
Οι μαθητές/τριες μετά από αυτή τη βιωματική διαδικασία συνειδητοποίησαν ότι όσο εξοικειώνεσαι με κάτι τόσο καλύτερα το κατανοείς, ανοίγεις περισσότερους διαύλους επικοινωνίας, το αποδέχεσαι ουσιαστικότερα και τελικά γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental