27 Μαΐ 2020

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία του σχολείου μας από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν ξανά για τους μαθητές μας τη Δευτέρα  1η Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του σχολείου μας, εκτός των τμημάτων της Ε΄ τάξης  που έχουν λιγότερους από 15 μαθητές και θα λειτουργούν  καθημερινά με όλους τους μαθητές τους, όλα τα υπόλοιπα τμήματα θα χωριστούν σε δύο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται στο σχολείο και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου μας και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στις 26 Ιουνίου 2020. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα αδέλφια, να έρχονται τις ίδιες ημέρες για διευκόλυνση των γονέων.
Μέχρι την Παρασκευή 29/5 θα  σας αποσταλεί  email, με το οποίο θα ενημερωθείτε σε ποιο υποτμήμα του τμήματος θα ανήκει/ουν  το/τα παιδί/ιά σας και ποιες ημέρες πρέπει να έρχεται/ονται στο σχολείο. 
Το Ολοήμερο σχολείο  δεν θα λειτουργήσει.
Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 8:00–8:15 π.μ.. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται συγκέντρωση στο προαύλιο και η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις. Οι μαθητές θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους και εκεί ο/η εκπαιδευτικός που έχει την 1η ώρα μάθημα θα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένο θρανίο. Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί βάσει των οδηγιών με τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών.
Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά.
Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τα σχολικά κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε ώστε τα παιδιά σας να έχουν μαζί τους φαγητό καθώς και μπουκάλι  με νερό γιατί θα απαγορεύεται να πίνουν νερό από τις βρύσες του σχολείου. Επίσης, καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο και αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα του σχολείου: 2105759938 και 2130448991.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental