2 Μαρ 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και συμμετείχαν σε δύο πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα:
α. «Ταξίδι την προεπαναστατική Ελλάδα... η ζωή των Ελλήνων μέσα από το βλέμμα των Ευρωπαίων περιηγητών». Η επαφή των Ευρωπαίων περιηγητών με τον ελληνικό χώρο την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας και η αποτύπωση των εμπειριών τους αποτελούν πολύ σημαντική πηγή πληροφοριών για την καθημερινή ζωή, τα ήθη και έθιμα, τα αρχαία μνημεία και την πολιτική κατάσταση της εποχής. Οι μαθητές/τριες, μέσα από περιηγητικά κείμενα και εικόνες, γνωρίζουν πτυχές της ζωής των Ελλήνων. Η «περιήγηση» αυτή στο παρελθόν τούς δίνει ερεθίσματα για να δουν με νέα ματιά όσα διαδραματίζονται στη σύγχρονή τους πραγματικότητα.
β. Παρακολούθηση της διαδραστικής περιήγησης «Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας». Μια μαγευτική ξενάγηση, στην οποία οι μαθητές/τριες δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια και περιηγήσεις. Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Η νέα διαδραστική αυτή παραγωγή δίνει την ευκαιρία στα παιδιά  να επισκεφθούν τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσουν όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental