6 Δεκ 2023

Δες τη Ζωή με Άλλα Μάτια!

Ένα διαφορετικό μάθημα, ένα μάθημα ζωής, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας με τη συμμετοχή τους στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με τη Διαφορετικότητα:«Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια».
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την κ. Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, άτομο με αναπηρία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ομιλήτρια να περιγράφει την καθημερινότητά της. Στη συνέχεια οι μαθητές  συζήτησαν για τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των εμποδιζόμενων ατόμων και πώς μπορούμε συλλογικά να κάνουμε τη διαφορά!
Οι μαθητές μας μετά από αυτή τη βιωματική διαδικασία συνειδητοποίησαν ότι όσο εξοικειώνεσαι με κάτι τόσο καλύτερα το κατανοείς, ανοίγεις περισσότερους διαύλους επικοινωνίας, το αποδέχεσαι ουσιαστικότερα και τελικά γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος πολίτης.
Αυτή η αλληλεπίδραση και αλληλοκατανόηση είναι βασικές προϋποθέσεις για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental