7 Μαρ 2024

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη τραυματισμού από έγκαυμα

Την Τετάρτη 06-03-2024 οι μαθητές/τριες των Ε΄και ΣΤ τάξεων παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλους:
(α) «Προσοχή καίει! Αρκεί μόνο ένα δευτερόλεπτο...πρόληψη και αντίδραση σε περίπτωση φωτιάς», και 
(β) «Προσοχή καίει! Αρκεί μόνο ένα δευτερόλεπτο. πρόληψη τραυματισμού από έγκαυμα»,
από τους εκπροσώπους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “SALVIA BURN ASSOCIATION", ελληνικής οργάνωσης για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου το 60% όλων των ατυχημάτων που αφορούν εγκαύματα, συμβαίνουν στο σπίτι και αφορούν κυρίως ηλικιωμένους, άτομα ΑΜΕΑ και μικρά παιδιά. Εγκαύματα συναντάμε συχνά σε γυναίκες που έπεσαν θύματα οικογενειακής ή άλλης βίας, αλλά και σε περιπτώσεις κακοποίησης ηλικιωμένων.
Το 90% των εγκαυμάτων σε παιδιά κάτω των 5 ετών, συμβαίνουν στο σπίτι κυρίως από καυτά υγρά και ενώ υπάρχει κάποιος ενήλικας μαζί τους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μέσω της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης εγκαυμάτων.
Εκτός από το τρεχούμενο καυτό νερό βρύσης, μερικές από τις συχνές πηγές εγκαύματος στο σπίτι περιλαμβάνουν καυτά υγρά, τον καφέ, το τσάι, τις σούπες ή το μαγείρεμα. Το πολύ καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα τρίτου βαθμού σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα.
Η SALVIA αφιερωμένη στη μείωση αυτών των τραυματισμών, ξεκίνησε μια συνεχιζόμενη εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των εγκαυμάτων. Μέσω της κοινωνικής εκπαίδευσης από τα μικρά παιδιά που δεν κατανοούν πλήρως τους κινδύνους, μέχρι τους ηλικιωμένους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε εγκαύματα, στοχεύει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τη μείωση της συχνότητας των εγκαυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental