8 Νοε 2019

Επιστολή σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, 
Με την επιστολή αυτή θέλουμε καταρχάς να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την ευαισθητοποίηση και το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύετε για την ασφάλεια των μαθητών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησής τους από το σχολείο. Για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου και για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών μας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω, και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή τους: 
  • Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα πρέπει να αποφεύγεται η παραμονή γονέων/κηδεμόνων στα κάγκελα του σχολείου, δεδομένου ότι οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί αδυνατούν να ελέγξουν τόσο τον όγκο όσο και την ταυτότητα όσων προσέρχονται και καλούν απευθείας τους μαθητές στα κάγκελα του σχολείου. Για την ασφάλεια των μαθητών μας, όσοι γονείς/κηδεμόνες έχουν σημαντικό και έκτακτο λόγο να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, θα πρέπει να ενημερώνουν από πριν το σχολείο(είτε τηλεφωνικά, είτε καλώντας τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς στην κεντρική είσοδο του σχολείου). Πολύ περισσότερο θα πρέπει να αποφεύγεται να δίνεται απευθείας στους μαθητές οτιδήποτε φαγώσιμο από τα κάγκελα, τόσο για την ασφάλειά τους όσο και διότι θα πρέπει να ελέγχεται από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς τι δίνεται και από ποιον στους μαθητές. 
  • Κανένας, επίσης, γονέας ή άλλος κηδεμόνας δεν έχει το δικαίωμα να νουθετεί ή να επιπλήττει άλλο μαθητή που δεν ανήκει στην οικογένειά του, στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει, οφείλετε να ενημερώνετε άμεσα είτε τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς είτε τον/τη δάσκαλο/α που είναι υπεύθυνος/η του τμήματος του παιδιού σας, είτε τη Διεύθυνση του σχολείου, οι οποίοι είναι αρμόδιοι να επιλύουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει εντός του σχολικού χώρου, με τρόπο παιδαγωγικά ορθό.  
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. 

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental