7 Νοε 2023

Επίσκεψη των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Θεοχαράκη για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Βόλτα στο Άπειρο".
Το «Βόλτα στο Άπειρο» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, παίζουν με τις φάσεις της σελήνης, τους πλανήτες και την κοσμολογική θεωρία του Bing Bang.
Σε έναν πύραυλο που ξεκινά το μαγικό ταξίδι του στο διάστημα χωράνε να απαντηθούν ερωτήματα όπως το γιατί η Γη γυρίζει, ποιο είναι το μεγαλύτερο αστέρι, πού πάει το φεγγάρι τη μέρα, πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και μέχρι που φτάνει ο ουρανός; Πώς κοιμούνται, πώς τρώνε, πώς κάνουν μπάνιο οι αστροναύτες αλλά και πολλά άλλα.
Γιατί είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά για το σύμπαν;
Ο διαστημικός χώρος σαγηνεύει τα παιδιά και πολλές φορές τους προκαλεί δέος. Η γνώση για το σύμπαν τα βοηθάει να εκτιμήσουν τη σημασία της παρατήρησης για την κατανόηση του φυσικού κόσμου. Ακόμα αναπτύσσει τη φαντασία των παιδιών, πυροδοτεί την φυσική περιέργεια τους και καλλιεργεί το αίσθημα πως είμαστε όλοι ένα κομμάτι ενός μεγαλύτερου κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental