14 Οκτ 2014

Επίσκεψη των μαθητών της Ε τάξης στο Πλανητάριο

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε τάξης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παράσταση με θέμα και τίτλο «Το Μυστήριο της Ζωής» η οποία είναι η πρώτη μιας τριλογίας παραστάσεων αφιερωμένων στις διάφορες πτυχές του προαιώνιου ερωτήματος του ανθρώπου για το αν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν.
«Το Μυστήριο της Ζωής» πραγματεύεται την εμφάνιση της ζωής στη Γη και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας στην εντυπωσιακή ποικιλομορφία όλων των ειδών ζωής του πλανήτη μας. 
Η παράσταση ξεκινάει με μία παρουσίαση της γέννησης του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, και συνεχίζει περιγράφοντας τους δομικούς λίθους της ζωής, ορισμένες από τις βασικές θεωρίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με την απαρχή και τα πρώτα βήματα της ζωής, τις περίφημες θεωρίες του Δαρβίνου για την Εξέλιξη, καθώς και τη σημασία που έχει η μελέτη των απολιθωμάτων στην αποκρυπτογράφηση του τρόπου με τον οποίον εξελίχθηκε η ζωή στο διάβα των γεωλογικών αιώνων. Η μουσική επιμέλεια της παράστασης έγινε από τον πολυβραβευμένο συνθέτη  κ. Μίμη Πλέσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental