10 Οκτ 2017

Επίσκεψη των μαθητών/τριών της Ε΄ τάξης στο Βιομηχανικό Μουσείο ΦωταερίουΤην Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης επισκέφθηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας.
Στόχος του είναι να αναδείξει ένα μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου, που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια.
Το Μουσείο διαθέτει πλούσιο αρχειακό υλικό, αντικείμενα από το ίδιο το εργοστάσιο, φωτογραφίες, προβολές ταινιών και συνεντεύξεις παλαιών εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής που εμπλουτίζεται και με διαδραστικές εφαρμογές.
Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει ένα μουσειακό περίπατο με 13 στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εργοστασίου. Μέσα από αυτή τη βόλτα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσουν το μηχανολογικό εξοπλισμό, να ανακαλύψουν το ρόλο των εργαζομένων του εργοστασίου, να γνωρίσουν τις συνθήκες εργασίας και να εξοικειωθούν με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά και αρχαιολογία.
Ήταν μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα διδακτική επίσκεψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental