19 Οκτ 2017

Επίσκεψη της Γ΄ και Δ΄ τάξης στον STEM Education


Την Πέμπτη 19 Oκτωβρίου 2017 οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τη ρομποτική». 
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!
Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος που συντάσσουν εύκολα οι ίδιοι πάνω στην οθόνη αφής ενός tablet, ασύρματα συνδεδεμένου με την ρομποτική κατασκευή.
Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού και πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental