25 Οκτ 2013

Η γιορτή του σχολείου μας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές των B΄ και Δ΄ τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Ελένης Κατσούρα και Ιουλίας Σιώτου καθώς και του μουσικού μας κ. Ανδρέα Μπικουβαράκη.
Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Κουντούρη Τηλέμαχο στη σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθήτρια του ΣΤ1, Καράμπελα Αθηνά. Δίπλα της βρίσκονταν η σημαιοφόρος της 2ης περιόδου, μαθήτρια του ΣΤ2, Χατζηαναστασίου Μαρία-Σταματία και όλοι οι παραστάτες. Ο Διευθυντής του Σχολείου, αφού συνεχάρη ένα ένα τα παιδιά, παραδίδοντας τη σημαία, τόνισε ότι οι υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα έχουν αξία μόνο εφόσον συνοδεύονται και από υψηλό ήθος και ευγένεια. Γιατί έχουμε ανάγκη από πολίτες που θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Στη συνέχεια οι μαθητές της Β΄ τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες και ηχητικά ντοκουμέντα  και με τη συνοδεία τραγουδιών από τη χορωδία της Δ΄ τάξης ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Μετά το τέλος της γιορτής η σημαιοφόρος Καράμπελα Αθηνά και οι παραστάτες της 1ης περιόδου του τμήματος ΣΤ1, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Γιαλαμά Βασιλικής, συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της Πόλης μας, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental