14 Οκτ 2013

Πρώτη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού


Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας, η πρώτη για φέτος άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. Στο σχολείο μας εφαρμόζεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων, για το οποίο πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις ασκήσεις έκτακτης ανάγκης ανά σχολικό έτος. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας, όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η χώρα μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη σεισμικότητα. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να προστατευτούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Με τις ασκήσεις ετοιμότητας θα είμαστε ψύχραιμοι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental