10 Μαρ 2016

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "Τα Ψηλά Βουνά" στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ


Τη θεατρική παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά» στο Θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016. Το έργο, το οποίο βασίζεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου, έχει στόχο να ζωντανέψει όλες αυτές τις εικόνες της φύσης και της βουκολικής ζωής, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου. 
«Τα Ψηλά Βουνά» ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική, το 1918 κατ’ εντολή του Υπουργείου Παιδείας, επί κυβερνήσεως του Ελευθέριου Βενιζέλου. Σύμφωνα με την πλοκή του, μια παρέα παιδιών του δημοτικού, μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν τη φύση, την επιβίωση, το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως την αξία της προσφοράς. 
Είναι αξιοσημείωτο πως η παράσταση διατηρεί τον λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια, έτσι ώστε ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει «Τα Ψηλά Βουνά», φεύγοντας από την αίθουσα, να αισθάνεται ότι έχει διαβάσει το βιβλίο. Επιπλέον τα σκηνικά της παράστασης εμπλουτίζονται με ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης, αποτελούμενες από κινούμενα σχέδια (3D Animation), τα οποία βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του βιβλίου, όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. 
Η πρωτότυπη μουσική είναι του Θωμά Καραχάλιου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Άρης Τρουπάκης, Θανάσης Δόβρης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιώργος Σύρμας, Παντελής Φλατσούνης και Γιώργος Φλωράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental